Subagenda

Als er moet gezocht worden naar een begin van Subagenda, ben je al even in het verleden aan het kijken. Het begon allemaal bij een vriendschap die zich niet enkel over een persoonlijk niveau boog, maar die vaak ook dieper inging op muziek en de daarbij horende evenementen.
Nicolas en Jaan besloten tijdens de zomer van 2010 te beginnen aan een verhaal waarvan de impact op hun leven, op dat moment, niet te schatten was. Na de aanschaf van eigen materiaal, het opbouwen van een eigen stem en een stevige techniek, besloten de twee over te gaan tot publiekelijk vertoon.

Al gauw kwamen enkele evenementen aan de deur kloppen waar Subagenda tot op heden nog steeds actief is. Zo kwam de eerste booking uit de kanten van Lokeren op het jaarlijkse evenement van Scouts Hoogland, wat al meteen geen "kleine fuif" meer bleek te zijn. Terzelfder tijd zocht Subagenda zijn heil in het organiseren van zijn eigen evenement, Sub Culture.
Om op een stevige basis Subagenda verder te kunnen uitbouwen werden de eerste projecten kleinschalig gehouden. Waarna de twee, samen met de mede organisatoren, besloten om een stap verder te zetten. Zo werd Sub Culture een concept in Decadance (Gent) dat ondermeer al namen heeft mogen ontvangen als Maxim Lany, Ed & Kim, Neon, Lenimal.
Elk evenement van dan af aan werd een leerrijk proces waar Subagenda zijn huidige kwaliteiten aan te danken heeft.

Na de warm-up voor evenementen op grotere venues zoals Sotto’s, Riva, Decadance, Vooruit en Eskimofabriek werd al snel duidelijk dat Subagenda zich profileert als een Warm-up / Club dj die respect heeft voor alles en iedereen binnen de organisatie van elk event. Subagenda trekt graag de kaart van stevige platen, maar haalt even veel genot uit het verzorgen van rustige house platen in een stijgende lijn.

In 2013 werd duidelijk dat het dj duo verschillend naar de toekomst keek en dat de ambities steeds meer andere richtingen uitgingen. Een vriendschap bleef bestaan, en werd gelukkig enkel sterker, maar muzikaal werd er besloten het hart te volgen en elk een andere kant uit te gaan. De lijnen zouden van dan af aan enkel nog door Jaan uitgezet worden. Subagenda is er alleen maar door gegroeid.

Doelstellingen werden vooropgesteld en behaald aan een tempo dat evolueerde in stijgende lijn. U kent Subagenda dan ook van Sub Culture, nog steeds in Decadance (Gent), van Madhouse, wekelijks te vinden in Klub 13 (Gent) in 2013-2014, La Rocca (Lier) op nieuwjaar, de Propaganda Livestream, een eigen maandelijks concept. Je ziet, een lijst waar Subagenda in de toekomst nog enkele venues zou willen aanbreien.
 
Waar de muziek Subagenda zal brengen, is zelfs voor Jaan nog een ongeschreven hoofdstuk. Één ding is echter wel duidelijk: gesteund door enkele gedreven mensen, nieuwe uitdagende projecten en de liefde voor muziek zal Subagenda zeker en vast niet stilzitten, integendeel!
 

"On the pursuit of finding words for feelings, Subagenda puts music to the sense."


Subagenda

Dank aan BAM photography en Lumen photography voor de foto's

 

 

Referenties: Laundry Day 2014 // Vooruit ( Gent) // Culture Club ( Gent) // Krush Club ( Oostende) // Decadance ( Gent) // Eskimofabriek ( Gent) // La Rocca ( Lier) // Café d'Anvers ( Antwerpen) // Riva ( Destelbergen) // ...